O lecție de viață: importanța colaborării

Acum vreo 18 de ani, când studiam pentru doctorat, am participat la o întalnire a membrilor AIESEC, în Grindelwald – Elveția, iar acolo s-a organizat un “joc de societate” interesant:

Am primit fiecare câteva bonuri cu diverse denumiri de ingrediente (apa, rom, lămâie, vodka, whisky, suc de portocale, suc de roșii, gheață etc.) și trebuia să negociem timp de vreo 30 de minute, schimbând între noi ingrediente, ca să putem prepara fiecare măcar câte o băutura conform rețetelor.

Evident, fiecare avea mai multe din anumite ingrediente și unitățile sale de gheață păreau mai valoroase decât cele de rom ale vecinului. Când timpul a expirat, abia vreo doi sau trei au reușit să își facă cocktail-uri, în timpul dat, având rețetele complete – evident, cele mai simple posibile.

La final, gazda s-a urcat pe un scaun, pentru a-si dramatiza discursul, iar astfel ne-a comunicat că, dacă toți economiștii din camera se organizau și puneau la comun, într-un bol, bonurile cu ingrediente, am fi putut toti sa preparam cel puțin două sau trei băuturi de fiecare,  în jumatate din timp.

Așa o sa trecem și de criza aceasta: colaborând!

Chiar daca nu putem să ne mai strângem toți într-o cameră, trebuie să găsim o metoda prin care să ne susținem reciproc, iar mediul online poate să fie soluția.

Chiar daca credem că resursele nu sunt suficiente pentru toți, dacă ne gândim toți în primul rând cum putem ajuta colaboratorii, lucrurile se vor simplifica, pentru fiecare! 

#stamacasa

Sursa foto: civitatis.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s